Oldal kiválasztása

Kívánom Neked is, hogy tölts el 10 évet azzal a munkával, amit szeretsz. Nekem sikerült. Előre szólok, ez privát  – nem marketinges – bejegyzés.

10 év marketing

Vallom, hogy időről időre, ha az ember megy egy úton, meg kell állnia egy pillanatra. Nézze meg – és sose felejtse el -, hogy honnan jött. Miken ment keresztül. Kinek köszönhet és mit. Ilyen ez a mai pillanat. 10 évvel ezelőtt, ugyanígy júniusban kezdtem el foglalkozni az online marketinggel. Azóta nagyon sokat tanultam, váltottam munkahelyet azóta párszor. Néha azért mert akartam, néha azért mert úgyhozta az élet. Egy ideig szabadúszóként is dolgoztam.

Mindig jobban akartam csinálni a dolgaim, mindig többet akartam tanulni és mindig haladni akartam. Igaz, hogy közben lusta is voltam. Igaz, hogy a támogató barátok mellett sokaknak ez nem tetszett. Megpróbáltak elgáncsolni, ahol csak lehet. Innen üdvözlöm őket.

Talán mára, kijelenthetem azt, hogy az utazási idők alatti olvasás, a folytonos önfejlesztés és mások segítsége általi tanulás beérett. Vagy legalábbis nagyon megérte. Nézd meg hol kezdtem, és hol vagyok most. Sosem gondoltam volna 10 évvel ezelőtt, hogy idáig jutok. Sokáig az alapokat tanultam, alkalmaztam azokat és sok tapasztalatot szereztem. Sokat tanultam és volt, hogy oktattak. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy megkeresnek idegen emberek online marketing feladatokkal. Neves előadók és nagy cégek. Ismert webshopok, vagy kávézóláncok. Később a legnagyobb konferenciákra hívnak előadni, ami számomra megtiszteltetés a mai napig. Tanfolyamokat, oktatásokat tartottam vállalkozóknak és cégvezetőknek. Manapság, pedig egy bankban dolgozom marketingesként és óriási feladatokat kapok, amiket örömmel végzek. Egyes szakmabeliek, pedig a véleményemet is kikérik dolgokban. Ez külön öröm.

Sokan nyilván nem is ismerik a “történetem”. Hát íme zanzásítva.

Nem kérek elnézést

A baráti kör és a szakmabeilek akikkel tartom a kapcsolatot tudják, hol dolgoztam. A QUAESTOR Csoportnál is ugyanolyan lelkiismeretesen végeztem a munkám, mint bárhol máshol. Nagy eredményeket értünk el az online marketing tevékenységünkkel. Nagyon jó dolgokat csináltunk. Ezt nem csak én állítom. Több partnerünk visszaigazolta a szakmaiságot. És a számok is rendben voltak. Egy dologról nem tudtunk. Amiből később a baj lett.

Nem fogok elnézést kérni, ezt szögezzük le. Nem fogom az önéletrajzomban átírni a cég nevét. Nem hallgattam el sosem, hogy hol dolgoztam. Nincs miért. Jól dolgoztam! Emelt fővel mentem (mentünk) be dolgozni az utolsó napokban is. Legyen tiszta mindenkinek, hogy arról a bizonyos dologról alkalmazott (szerintem) nem tudhatott. És olyannal nem dolgozok, aki ezt nem látja át.

Viszont meglepő dolgoról számolhatok be. Nem tudom rá a jó szót, ezt Rád bízom Kedves Olvasó. A botrány másnapjától kezdve ugyanis nem csak a barátok és családtagok hívtak, írtak. Szakmabeliek, vállalkozók, cégvezetők, felelős beosztású ismerőseim is megkerestek. Hívtak, vagy írtak egy sort: “Balázs, boldogulsz egyedül? Tudok segíteni?” Ez számomra meglepő, lenyűgöző és megnyugtató is volt egyben. Sosem vártam volna tőlük, hogy hívnak. De így legalább megtudtam, hogy a hazai szakmában jó pár olyan EMBER van, akit mostmár akár barátomnak is mondhatok. Sok mindent ajánlottatok fel. Ezúton is nagyon köszönöm Nektek. Ha nem is fogadtam el, vagy használtam azt, amit ajánlottatok: Jövök Nektek eggyel!

Köszönet

Utoljára, de nem utolsó sorban köszönetet mondok. Köszönetet mondok azoknak, akik jelentősen hozzájárultak, vagy most is hozzájárulnak ehhez a “sikerhez”. Köszönet

  • a Feleségemnek és gyermekemnek akik mindig mellettem vannak és támogatnak a mindennapokban
  • a Testvéreimnek, akik mindig bíztatnak
  • a közeli barátaimnak és a rokonoknak, akik elfogadják, hogy folyton csak a munkáról beszélek 🙂
  • a szakmabelieknek, akikkel jókat vitázunk néha
  • a volt főnökeimnek, akik bizalmat szavaztak és lehetőséget adtak
  • az ügyfeleimnek, amiért sokat tanulhattam tőlük is

 

És természetesen Édesanyámnak is, akit az elmúlt tíz évben vesztettünk el és nagyon sokat köszönhetek neki is.