Facebook adatlap törlése

Egy hét alatt közel tíz ismerősöm keresett meg azzal a kérdéssel hogy hogyan lehet törölni a facebook profiljukat. Mivel ez gyakran téma így leírom a legrövidebb verziót.

1. Facebook Platform kikapcsolása: Először is ha van olyan oldal amin a Facebook profiloddal lépsz be, el kell távolítanod ezeket az összeköttetéseket, különben a facebook profilod törlése visszavonásra kerül. Profilom menüpont (jobb felső sarok) -> Adatvédelmi beállítások -> Hirdetések, alkalmazások és weboldalak -> Használt alkalmazásaid (Lista alján piros X-et kattintsd meg.)

(TIPP: Lépj ki a Facebook profilodból és próbáld meg azokat a weboldalakat elérni amiket idáig Facebookkal értél el. Így garantálhatod hogy a profil törlése után is be tudsz lépni.

 

2. Adatlap törlése: Klikkelj erre a linkre. (A képernyő magáért beszél)

Nyomj egy lájkot, hogy a többi lépést is megnézhesd!

[like-gate hide_comment=”1″]

3. Nyomd meg a “Fiókom törlése” gombot: Amennyiben megnyomtad az előző képen a “Küldés” gombot az alábbi képernyőt fogod látni. Töltsd ki értelemszerűen.

4. Ne lépj be Facebookra!  Az előző lépés elvégzése után kapni fogsz egy e-mailt amelyben leírják hogy a facebook adatlap törlése 14 naptári napon belül megtörténik. Viszont bármilyen interakció ezzel a fiókkal visszavonja a műveletet. Tehát…

 • Ne lépj be Facebookra vagy más oldalra a Facebook Connect használatával. Ehhez javaslom hogy ürítsd a böngésződből a sütiket a CCleaner programmal (letöltés).
 • Ne lájkolj semmit, semmilyen oldalon és ne ossz meg tartalmat sehonnan.

5. Figyelj és Várj: Ha eltelt a két hét és követted a fentieket többé már nincs Facebook fiókod!

Ha valamiért nagyon sürgős lenne!

 1. Küldj e-mailt a Facebooknak: ha nem csak azért törlöd magad mert meguntad, hanem valamilyen visszaélés áldozata lettél küldhetsz a privacy@facebook.com e-mail címre egy e-mailt (angolul) hogy töröljék a fiókodat. Célszerű arról a címről küldeni amelyikkel regisztráltál a Facebookra. A válaszidőt nem tudom garantálni de kb. egy hét alatt válaszolnak.
 2. Várj míg válaszolnak: Ne küldj naponta e-mailt nekik. Ők is emberek.
 3. Egy hét után: Ha nem válaszoltak küldd el még egyszer az e-mailt. Viszont most már csatold az info@facebook.com és support@facebook.com címeket is.
 4. Várj az e-mailre: Amint elkészültek a fiókod törlésével küldeni fognak egy e-mailt.

FRISSÍTÉS: Ide kattintva is törölheted magad.
[/like-gate]

 • csati1987

  Szia
  Azért írok mert meg akarom köszönni hogy segítettél a facebook törlésében, nagyon szépen köszönöm.És tudnál segíteni erről az oldalról hogy tudnám magamat törölni légyszives segítenél előre is köszönöm szépen.Mindent köszönök szépen.
  Helló

 • Anil

  Szervusz!

  Előre is köszönöm, pár napon belül leszedetem magam. Ha így teszek eltűnik minden? Képek, levelek, … minden? Úgy értem teljesen? … Az idővonalas rémséget már nem akarom megvárni.

  Még valami: a törölt magánbeszélgetések megmaradnak vagy harmadik fél, pl. a face-nél valaki elő tudja szedni? És egy valószínűleg buta kérdés következik: van ehhez joga?

  • http://www.ofczianka.hu Ofczianka Balázs

   Szia Anil,

   Minden el fog tűnni. Valószínűleg a Facebook archivál mindent hiszen joga van hozzá, de nem fogja kiadni senkinek.